Kinderopvang Paddington is in mei 1997 gestart als een particuliere opvang met één verticale groep. Inmiddels, bestaan wij uit vijf groepen, verdeeld over drie panden in het hartje van Bedum. Onze opvang is uniek in Nederland. Wij zijn de enige opvang die beschikt over drie voormalige woonhuizen op één locatie. Hierdoor ontstaat een knusse, gezellige sfeer. Een plek waar kinderen zich thuis kunnen voelen.

Dagopvang

In het pand dat is gelegen aan de Kapelstraat 2 zijn onze jongste kinderen gehuisvest. Uiteraard is de woning volledig aangepast aan alle eisen die worden gesteld aan een kinderopvanglocatie. Tegelijkertijd hebben we geprobeerd om zoveel mogelijk de warme sfeer van het pand te behouden.

Op de bovenverdieping is de babygroep te vinden. Op onze babygroep worden per dagdeel maximaal 9 baby’s opgevangen in de leeftijd van 6 weken tot ruim een jaar. De groepsruimte is centraal gelegen te midden van de verschillende slaapkamers. Zo zijn we altijd dicht bij de baby’s, zelfs als ze op bed liggen. We hebben gekozen voor meerdere kleine slaapkamers zodat de kinderen verspreid over verschillende kamers kunnen slapen en elkaar zo min mogelijk storen. De babygroep beschikt over een eigen dakterras zodat de kinderen veilig en ongestoord buiten kunnen spelen. Hier zijn ook de zogenaamde “babyhuisjes” te vinden. De kinderen kunnen, als het weer het toelaat, ook buiten slapen. Buitenlucht is erg gezond en veel kinderen slapen zelfs beter dan in een gewoon bedje. Onze buitenbedjes zijn gecertificeerd en afkomstig van Lutje Potje uit Saaxumhuizen, een bedrijf dat gespecialiseerd is in buitenbedjes voor jonge kinderen.

Op de benedenverdieping is de dreumesgroep gehuisvest. Op deze groep spelen maximaal 12 kinderen van één tot ongeveer tweeënhalf jaar. De groepsruimte is een lichte ruimte met veel ramen. Ook op deze groep hebben we gekozen  voor meerdere slaapkamertjes zodat de kinderen elkaar zo min mogelijk storen en rustig kunnen slapen. De groepsruimte biedt de mogelijkheid tot klimmen, klauteren, fietsen, knutselen, bouwen, zingen en lezen. Kortom, alles wat deze leeftijdsgroep nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. De buitenruimte wordt gedeeld met de peutergroep. Broertjes en zusjes komen elkaar hier tegen en de dreumesen leren de leidsters van de peutergroep alvast kennen.

In het pand Kapelstraat 2B vindt u de peuters. Het betreft een voormalig winkelpand dat is omgetoverd tot een uitdagende en gezellige ruimte voor kinderen van twee tot vier jaar. Op de peutergroep worden maximaal 15 kinderen opgevangen. De peuters slapen boven. Door middel van camera’s kunnen we goed volgen of de kinderen nog slapen.

In de groepsruimte treft u naast een speelhuis, keukenhoek en bouwhoek ook een gezellige tafel in U-vorm. Niet alleen eten we hier maar er wordt ook gepuzzeld, gekleid, spelletjes gedaan, geknutseld, voorgelezen en nog veel meer…

BSO (Buitenschoolse Opvang)

Aan Kapelstraat 1, een pand in Amsterdamse schoolstijl, zit de buitenschoolse opvang. Hier worden kinderen buiten de schooltijden en in de vakanties opgevangen. Op de benedenverdieping zit de bso-jong. Hier spelen de kinderen van vier en vijf jaar oud. Op de bovenverdieping verblijven de kinderen van zes tot twaalf jaar oud. Ook dit pand wordt gekenmerkt door hoekjes en nisjes. Geen massale, overweldig grote groepsruimte maar meerdere kamers. Op de BSO brengen de kinderen hun vrije tijd buiten school door. De groepsruimtes zijn er op ingericht dat kinderen zelf kunnen kiezen wat ze graag willen doen en hoe ze deze vrije tijd willen besteden. Doordat de verschillende ruimtes heel divers zijn ingericht, is er voor ieder kind wat wils.