Babygroep

Baby’s kunnen vanaf dat ze zes weken oud zijn bij ons worden gebracht. Voorafgaand aan de eerste dag dat een kind komt, wordt er met de ouders een intakegesprek gehouden. En mag uw baby komen wennen. Hierin worden naast de algemene gegevens ook het dagritme en de bijzonderheden doorgesproken. Ouders kunnen tijdens dit gesprek ook aangeven welke voeding hun kind krijgt. Uiteraard is het mogelijk om borstvoeding mee te geven naar de opvang. Flesvoeding hoeft in principe niet zelf te worden meegegeven, dit is voorradig op de opvang. Een uitzondering hierop kan hypoallergene voeding zijn. Ook Kruidvat luiers worden door de opvang verstrekt en hoeven dus niet mee te worden gegeven.

Lees verder

Dreumesgroep

Rond de leeftijd van 1 jaar, stromen de kinderen door naar de dreumesgroep. Bij het doorstromen houden we rekening met een aantal factoren. Allereerst moet er natuurlijk plek zijn op de dreumesgroep. Daarnaast houden we rekening met de ontwikkeling van een kind. Het kan dan gebeuren dat een kind dat niet de oudste op de babygroep is, wat eerder overgaat omdat het er meer aan toe is dan een kind dat net iets ouder is.

Lees verder

Buitenschoolse opvang

Kinderen die doorstromen naar de bso mogen al af en toe komen spelen voor ze vier worden. Als een kind vier wordt, verandert er veel. Het kind gaat niet alleen over naar een nieuwe groep maar het mag ook naar school. We proberen er dan ook voor te zorgen dat een kind op de bso in ieder geval al een beetje gewend is zodat niet alles in één keer nieuw is.  Kinderen hebben op school vaak al een druk programma. Daarom zien wij de buitenschoolse opvang als vrije tijd waarin de kinderen hun vriendjes kunnen opzoeken en zelf mogen kiezen wat ze willen doen. Uiteraard worden er activiteiten aangeboden maar deelname hieraan is niet verplicht. Dat betekent dat sommige kinderen misschien (bijna) nooit met een werkje naar huis komen omdat ze liever de hele middag voetballen of spelletjes doen. We geven de kinderen hierin alle ruimte.  Ook de groepen van de bso zijn ingedeeld naar leeftijd. Het leeftijdsverschil tussen kinderen op de bso is erg groot. Een kind van vier heeft hele andere behoeftes dan een kind van tien. Het speelplein wordt wel gedeeld.

Lees verder

Peutergroep

Rond hun tweede jaar gaan kinderen over naar de peutergroep. Ook bij deze overgang gaan de kinderen eerst een paar keer wennen. Bij de peutergroep gaan we met de kinderen zwaaien bij het afscheid nemen. Peuters doorlopen een fase waarin ze hier soms moeite hebben met afscheid nemen. Wij hebben er alle begrip voor dat het niet leuk is om een verdrietig kind achter te moeten laten. De ervaring leert ons echter dat het voor een kind het beste is als een ouder duidelijk en kort afscheid neemt. Meestal is het verdriet dan snel weer over en gaat een kind lekker spelen. Uiteraard kunt u altijd even bellen om te vragen hoe het gaat.

Lees verder