Baby dreumesgroep

Baby’s kunnen vanaf dat ze zes weken oud zijn bij ons worden gebracht maar de meeste kinderen komen vanaf dat ze ongeveer twaalf weken zijn.

Voorafgaand aan de eerste dag dat een kind komt, wordt er met de ouders een intakegesprek gehouden. Hierin worden naast de algemene gegevens ook het dagritme en de bijzonderheden doorgesproken. Ouders kunnen tijdens dit gesprek ook aangeven welke voeding hun kind krijgt. Uiteraard is het mogelijk om borstvoeding mee te geven naar de opvang. Flesvoeding hoeft in principe niet zelf te worden meegegeven, dit is voorradig op de opvang. U kunt aan ons doorgeven welke voeding uw kindje krijgt en wij zorgen dat het op de opvang aanwezig is. Een uitzondering hierop kan hypoallergene voeding zijn. Ook Kruidvat luiers worden door de opvang verstrekt en hoeven dus niet mee te worden gegeven.

De nadruk ligt op de individuele ritmes van de kinderen. Tijdens het eerste levensjaar maken kinderen een enorme ontwikkeling door. We proberen kinderen hierin te stimuleren door te zorgen voor voldoende uitdagend speelgoed en ze de mogelijkheid te geven om op onderzoek uit te gaan.

Dit houdt in dat baby’s regelmatig op de grond mogen spelen. Dit geeft de kinderen de gelegenheid om te rollen, kruipen, zitten, optrekken en tijgeren. Hierdoor leert een kind zijn lichaam en de mogelijkheden ervan te ontdekken.

Uiteraard spelen de leidsters een belangrijke rol. Door met de kinderen te knuffelen, praten, zingen en spelen, wordt een gevoel van veiligheid en geborgenheid gecreëerd en worden kinderen uitgenodigd tot een reactie. De babygroep beschikt over een eigen dakterras.

Iedere dag schrijven we een verhaaltje over hoe het die dag gegaan is. Thuis kan dan rustig worden nagelezen hoe een kind gedronken heeft, hoe lang het geslapen heeft, etc. Ouders mogen hierin uiteraard ook zelf verhaaltjes schrijven over hoe het thuis gaat. Dit vinden we zelfs erg leuk!